top of page

MAAK KENNIS MET HET KAMERORKEST VAN SCHOLENGROEP BRUSSEL

Talent - Passie - Ambitie

In 2006 werd de idee opgevat op talentvolle leerlingen uit de scholen voor podiumkunsten van Scholengroep Brussel op een volwaardige manier de kans te bieden om samen met eminente orkestmusici-leraars in orkestverband te musiceren.

Ook leerlingen uit andere academies en studenten uit het hoger kunstonderwijs vervoegen jaarlijks het orkest.

Elk seizoen worden jonge talenten geselecteerd die als soilist met het ensemble concerteren.

Harp in orkest

KWALITEIT

Talent en omkadering

Concertmeester is Erik Sluys, leraar aan de kunsthumaniora Brussel en de Muziekacademie Anderlecht.

Naast anderen verlenen Melissa Cassiman - cello, Paul De Clerck - altviool en Paul Van Hooff - klavecimbel op regelmatige basis hun medewerking aan de voorbereiding en uitvoering van de concerten.

Een vakkundige omkadering en schooloverstijgende aanpak die zorgt voor optimale omstandigheden waarin jonge gedreven musici kennis kunnen maken met het grotere orkestrepertoire en de professionele orkestpraktijk.

Empty Orchestra Stage

ONS REPERTOIRE

Groot repertoire op de grotere podia

De strijkers-kern van het ensemble vertolkt werk uit de Barok en het Classicisme. Werk van W. A. Mozart, J. Haydn, J.S. Bach, A. Vivaldi, G.F. Händel en G.P. Telemann stonden reeds op het programma van diverse concerten. 

In een ruimere bezetting worden uiteraard ook andere stijlperiodes aangeboord. Zo werd er de afgelopen seizoenen ook werk van L. Van Beethoven, F. Mendelssohn, E. Elgar, C. Saint-Saëns, E. Grieg, M. Bruch, J. Sibelius, G. Fauré en andere geprogrammeerd.

Niet alleen in het Koninklijk Conservatorium en in Flagey te Brussel maar ook daarbuiten waren we reeds eerder te gast. Ook volgend seizoen zijn opnieuw concerten gepland op prestigieuze locaties.

viool-binnenkant.jpg
bottom of page